Ontdek nu onze heerlijke selectie wijnen voor de barbecue

Ontdek nu onze heerlijke selectie wijnen voor de barbecue

Zodra de eerste zonnestralen wat warmte geven en het ‘s avonds langer licht blijft is het tijd om het vakantiegevoel op te wekken en de barbecue uit de schuur te halen... 𝑾𝒂𝒏𝒕 𝒛𝒐𝒎𝒆𝒓𝒕𝒊𝒋𝒅 𝒊𝒔 𝒃𝒂𝒓𝒃𝒆𝒄𝒖𝒆𝒕𝒊𝒋𝒅.

31-05-2022

Zodra de eerste zonnestralen wat warmte geven en het ‘s avonds langer licht blijft is het tijd om het vakantiegevoel op te wekken en de barbecue uit de schuur te halen... 𝑾𝒂𝒏𝒕 𝒛𝒐𝒎𝒆𝒓𝒕𝒊𝒋𝒅 𝒊𝒔 𝒃𝒂𝒓𝒃𝒆𝒄𝒖𝒆𝒕𝒊𝒋𝒅.

En wie houdt er nu niet van de heerlijke geur, rook en vlammen van de barbecue, van lekker gekruid vlees, vis of groenten dat ligt te sissen op de hete bakplaat of grill? Het is de perfecte manier om samen te zijn met familie of vrienden en te genieten.

En daar hoort natuurlijk een lekker wijntje bij! Als aperitief, bij de hoofdmaaltijd, of bij het dessert: de juiste wijnen maken een barbecue helemaal af. De vraag is alleen welke wijn daar dan het best bij passen, want vaak gaat het om een uitgebreide keuze aan smaken door de verschillende vlees, vis en vegetarische gerechten.

Er zijn natuurlijk heel wat lekkere barbecuewijnen in overvloed en dus ook in alle prijsklassen. De 𝒘𝒊𝒋𝒏𝒆𝒏 𝒗𝒂𝒏 𝑻𝒐𝒏𝒆𝒍𝒆𝒔 zijn de perfecte smaakmakers bij al je barbecue feestjes! Hier lees je alvast enkele van onze suggesties voor een geslaagde barbecue.

𝑹𝒐𝒅𝒆 𝒘𝒊𝒋𝒏𝒆𝒏
De Tonel 137 heeft een briljante robijnrode kleur, met aromatische tonen van zwart fruit, cacao, vanille en tabak als gevolg van zijn lange verblijf op hout.

De Tonel 78 biedt markante tonen van rood fruit en zwarte olijven, perfect geïntegreerd met tonen van specerijen en koffie van vatrijping. Zeer intense rode kleur, bijna zwart.
 

Deze rode Abrasado heeft een fruitige stijl met aroma's van bramen, en rood fruit. Het is een goed gebalanceerde wijn, met zachte, zijdeachtige tannines en een aangename afdronk.
           

Deze Tonel 46 heeft een zeer intense rode kleur. Daarnaast heeft die markante tonen van rood fruit en specerijen, is perfect geïntegreerd met koffietonen en typische aroma's van vatrijping.
 


𝑾𝒊𝒕𝒕𝒆 𝒘𝒊𝒋𝒏𝒆𝒏 
De witte Abrasado biedt een aromatische neus met lychee, meloen, druiven en weelderige florale tonen. De wijn heeft in de mond een ronde aanzet met frisse zuren en een lichte body.


Deze Tonel 46 is ontstaan door een traditionele bereidingstechniek, waardoor typische aroma's als florale tonen en aroma's van de muskaatdruif ontstaan.
                   


Heb je graag meer informatie over deze wijnen of ben je benieuwd welke wijn past bij jou barbecue? Of ben je opzoek naar een speciale wijn bij een bepaald stukje vlees, vis of vegetarisch? Wij staan je graag bij met het aangepaste advies.