Vragen? Bel ons 02/720.04.17

Winkelmandje:

KADO pack WESTMALLE 6x33cl

dubbel & tripel + 1 glas

Dubbel van Westmalle is een donker, roodbruin trappistenbier met nagisting in de fles. De crèmekleurige schuimkraag geurt naar speciale mout en laat een mooi kantwerk achter in het glas. De smaak is rijk en complex, kruidig en fruitig, met een frisbittere finale. Het is een evenwichtig kwaliteitsbier met een zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk. De Dubbel bevat 7% alcohol.

Al sinds 1856 brouwen de monniken naast hun maaltijdbier een donkere trappist. Vanaf 1926 passen ze het recept aan en brouwen ze het bier wat zwaarder. Daar ligt de basis voor de huidige Dubbel. De flesjes van 33 cl worden per stuk, in mandjes van zes of in kratten van vierentwintig verdeeld. Maar Westmalle Dubbel is ook het enige donkere trappistenbier dat in zo'n 300 zorgvuldig geselecteerde horecazaken wordt getapt uit vaten van 30 en 50 liter. Doordat dit levende bier daarin wat anders evolueert, bekomt het een andere, wat zoetere smaak dan een Dubbel uit een flesje. De Dubbel kunt u ook degusteren uit flessen van 75 cl, waarin het bier wat anders rijpt dan in een kleinere fles. Vooral de zachtere afdronk valt daarbij op.

Tripel van Westmalle is een helder, goudgeel trappistenbier dat gedurende drie weken nagist in de fles (9,5 alcohol). Het is een complex bier met een fruitige geur en een mooie, genuanceerde hopneus. Het is zacht en romig in de mond, met een bittere toets gedragen door het fruitaroma. Een uitzonderlijk bier, met veel finesse en elegantie. En met een heerlijk lange afdronk. De Westmalle Tripel wordt wel eens de "moeder van alle tripels" genoemd. Dit type bier werd in 1934 voor het eerst in de abdij van Westmalle gebrouwen naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal.

De huidige formule blijft al sinds 1956 - dus meer dan 50 jaar - nagenoeg onveranderd. Dit bier wordt meestal geschonken uit flesjes van 33 cl, precies de inhoud van het bijbehorende kelkglas. De flesjes worden per stuk, in handige mandjes van zes of in kratten van 24 flesjes te koop aangeboden.

De Tripel kunt u ook krijgen in flessen van 75 cl. Opmerkelijk is dat het bier in deze grotere flessen op een andere manier rijpt. De fruitige geur is wat zachter en rijper, en het bier krijgt een lichte vanilletoets mee.

KADO pack WESTMALLE 6x33cl

KADO pack WESTMALLE 6x33cl

€ 13.50